Вторник, 09 Фев 2021
    
Средец

За първи път: Националната гвардейска част идва в Средец

  21.09.2020 16:44  
За първи път: Националната гвардейска част идва в Средец

Михаил КОЛЕВ

 

За първи път в историята на Средец в града ще пристигне представително формирование на Националната гвардейска част. Поводът е празникът на Средец, който ще се състои на 23 септември. В същия ден от 11:00 часа на площад „България“ тържествено ще бъде връчено бойно знаме на 11-ти ученически гвардейски отряд към СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Средец.

Час по-късно пред Военният клуб ще бъде подновена паметната плоча „Мемориал на военните поделения дислоцирани в град Средец (1945-2002)“.

Пред вестник „Черноморски фар“ кметът на общината инж. Иван Жабов обяви един интересен факт, свързан с града. Напоследък все повече хора идвали да живеят в Средец, като основните причини затова са близостта до областния център, спокойствието и природата.

„Всичко това показва, че аз и моят екип работим много добре и градът се развива. Подобни факти ни дават сили да работим още по-усърдно. Нашите ангажименти, които поехме още през 2011 година, са да превърнем Средец в европейски град, с възможности за развитие и смятам, че справяме добре с поетите обещания“, допълни още инж. Жабов.

Годината 2020-та е по-специална за странджанския град, тъй като той навършва 60 години от обявяването си за град и 70 години, откакто са създадени военните поделения там.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление