Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Култура

„Интуитивен“ концерт в Бургас прави контрабасистът Георги Дончев

  17.09.2020 17:55  
„Интуитивен“ концерт в Бургас прави контрабасистът Георги Дончев

Композиторът на театрална музика - известният контрaбасист Георги Дончев - ще подари въздействащ концерт на бургазлии. Нека всички, които ценят хубавата музика се чувстват поканени на 20-ти септември в двора на галерия "Георги Баев" от 18.00 часа. Входът е свободен.

Концертът "Интуитивен" събира музикални импровизации и вдъхновения, които смело застават извън познатите категории. Мелодиите ще ви завладеят с нежност, интимност, спонтанност и дълбочина, която дълго ще носите със себе си.

Бургазлията е добре познат на българската и световната сцена. Работил е с множество наши и чуждестранни изпълнители, сред които са Енио Мориконе, Найджъл Кенеди, Милчо Левиев, Христо Йоцов, Антони Дончев, Стоян Янкулов,Симеон Щерев, Стефан Вълдобрев, Теодоси Спасов  и още много други. Възпитаник е на Националната музикална академия и Бъркли колидж в Бостън, САЩ . Георги е роден в Бургас, свири виолончело от 6 годишен. От 17 се прехвърля на контрабас. Завършва Музикална Академия с контрабас. 1993 е приет с пълна стипендия в колежа Бъркли ( Бостън ). Свирил е в Америка, Европа, Азия и Африка.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата