Вторник, 29 Сеп 2020
    
Царево

Успешен старт на учебната година в Царево и Ахтопол

  15.09.2020 15:20  
Успешен старт на учебната година в Царево и Ахтопол

Стартира новата учебна 2020/2021 година за учениците в Община Царево. СУ ,,Никола Йонков Вапцаров – Царево и ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘ – Ахтопол приеха новите първокласници от общината.

Учебната 2020/2021 година в Царево по традиция започна с тържествено издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България. Присъстваха кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, Таня Янчева- Председател на Общински съвет Царево , Мария Конярова – Секретар на Община Царево, Таня Янчева – Директор дирекция ОЗКССД, директорът на училище ,,Н. Й. Вапцаров‘‘ – Даниела Фелонова, зам. директорите Диляна Петкова и Мери Ценова, учители, ученици и родители. Фелонова поздрави всички ученици и учители с настъпването на Новата учебна година.

,,Скъпи ученици, родители, учители и гости. 15 септември е символ на знанието и учението, свято начало на новата учебна година. Знанието носи мъдрост, сила и вяра, а те днес са ни необходими , за да се справим в условието на пандемия, да се съобразим с мерките и ограниченията наложени от тях. Децата на България днес тръгват на училище, но най - развълнувани са най-малките ученици. Мили първокласници, добре дошли сред нас. Днес вие поемате по вълшебна пътека, която ще Ви преведе през нови преживявания, приятелства и мъдри уроци. Бъдете отговорни и ще постигнете целите си‘‘ .

С тези думи директорът поздрави всички събрали се в двора на училището. Кметът на общината г-н Лапчев също отправи своя поздрав към учениците, като им пожела: ,, Честит празник на всички! Важно е да се усвояват знанията, защото после струва скъпо.

„Мили първокласници за Вас, днес е много трепетен ден за първи път ще прекрачите този праг, за първи път ще минете под арката на знанието и за първи път ще усетите какво е това да бъдете ученици. За всички първокласници в двете учебни заведения имаше подарък от кмета на община Царево -книжка с любими детски приказки, химикал и несесер с ученически пособия. Предаден бе и ключът на знанието на първокласниците.Община Царево Ви пожелава успешна, пълноценна и ползотворна учебна година с много радостни преживявания! На учителите пожелаваме вдъхновение, на децата здраве и постоянство, а на техните родители сила и търпение! На добър час!“, пожелаха на първокласниците от администрацията.