Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Несебър Общество

97 първокласници пристъпиха училищния праг в Несебър

  15.09.2020 12:56  
97 първокласници пристъпиха училищния праг в Несебър

Мара МОМЧИЛОВА        

1084 ученика прекрачиха прага на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър в първия ден на учебната 2020/2021. Те ще се обучават в 48 паралелки в дневна, индивидуална, самостоятелна и комбинирана форми. 97 са първокласниците, разпределени в пет паралелки. Осигурени са учебници по всички предмети, включително и електронни за учителите. Едносменно ще е обучението на учениците от начален етап.                                                                                                                                                                                    

84 са преподавателите по различните учебни предмети, 21 души е непедагогическият персонал                                                                                                                     Несебърското училище разполага с много добра  материално-техническа база – просторни и със съвременно оборудване кабинети и класни стаи, закрит плувен басейн, физкултурен салон, обновени и модерни открити спортни площадки и съоръжения, библиотека, медицински пункт. Училищната сграда е санирана по европейски проект за над 1.9 млн. лв. Несебърското училище е привлекателно както за деца от общината и страната, така и за ученици от страни, членки на Европейския съюз, Русия, Украйна, Казахстан, Израел. През настоящата учебна година броят на децата от други държави е 68.                                                                                                                                                                             

 С полагане на венец пред бюст-паметника на патрона на училището стартира новата 2020/2021 учебна година в СУ ”Любен Каравелов” – Несебър. Молитва за благоденствие отслужи отец Арсений Станков . В своето приветствиe към учители, ученици и родители Ирина Велкова–директор на училището пожела успешна и ползотворна учебна година . На учителите пожела здраве, духовни сили и упоритост с цел преодоляване на предизвикателствата на новото време, както и да съхранят ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълнят с мъдрост и опит , на родителите – да са съпричастни и да помагат, на учениците – да пазят традициите на училището, да умножават успехите му, оправдаят доверието и да сбъднат надеждите на своите родители и учители, следвайки своите мечти. Прикани първокласниците да пристъпят училищния праг с пожелание за много приятни  моменти в необятните простори на знанието.                                                                                                                                       

Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела на учителите здраве, упоритост и сили през годината,  а на учениците –да усвояват успешно новите знания. Призова родителите за подкрепа и увери, че Община Несебър ще продължи с инвестициите в образованието.                                                                                                                                                        

Като на празник в училищния двор звучаха празнични песни и стихове, детски глъч, много усмивки и настроение, независимо, че за първи път в историята на българското образование откриването на учебната година стана в условията на извънредна епидемична обстановка и в присъствието само на ученици от I, V и VIII клас и педагозите. Към общонационалните, в училището са предприети допълнителни мерки и действия за опазване живота и здравето на учениците и работещите в институцията в условията на COVID 19.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил