Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Родители: Не на маските в училище!

  11.09.2020 10:11  
Родители: Не на маските в училище!

Родители ще протестират срещу носенето на маски в училище. Демонстрацията ще се проведе на 14 септември и е организирана във фейсбук. Ще има шествие от Министерството на образованието до Министерството на здравеопазването.

Основните притеснения са, че учениците ще бъдат заставени да носят с часове предпазни маски заради коронавируса. Това пък се приема като спорна мярка от много експерти. Майките и бащите също така са притеснени от лансираната идея в някои школа да има изолатори. Затова и протестът ще е под надслов: "Не на маските и изолаторите в училище".

"Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата", пишат организаторите на протеста.

Те са на мнения, че мерките трябва да препорачителни, а не задължителни.

Във вторник учители и ученици ще се върнат в класните стаи след дълго отсъствие заради COVID-19. Пандемията затвори училищата, а учебните занаятия продължиха под дистанционна форма.

В социалните мрежи се организира подобен протест и в Бургас. Маршрутът е РУО Бургас-РЗИ Бургас.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил