Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Бургас

Родители: Не на маските в училище!

  11.09.2020 10:11  
Родители: Не на маските в училище!

Родители ще протестират срещу носенето на маски в училище. Демонстрацията ще се проведе на 14 септември и е организирана във фейсбук. Ще има шествие от Министерството на образованието до Министерството на здравеопазването.

Основните притеснения са, че учениците ще бъдат заставени да носят с часове предпазни маски заради коронавируса. Това пък се приема като спорна мярка от много експерти. Майките и бащите също така са притеснени от лансираната идея в някои школа да има изолатори. Затова и протестът ще е под надслов: "Не на маските и изолаторите в училище".

"Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата", пишат организаторите на протеста.

Те са на мнения, че мерките трябва да препорачителни, а не задължителни.

Във вторник учители и ученици ще се върнат в класните стаи след дълго отсъствие заради COVID-19. Пандемията затвори училищата, а учебните занаятия продължиха под дистанционна форма.

В социалните мрежи се организира подобен протест и в Бургас. Маршрутът е РУО Бургас-РЗИ Бургас.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата