Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Спорт

Черноморец отново безапелационен шампион по подводен риболов

  10.09.2020 14:37  
Черноморец отново безапелационен шампион по подводен риболов

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Това е 33-та шампионска титла и трета поредна отборна победа за нашите състезатели, с капитан на тима и на Националите на България - Валентин Люцканов. С нея те затвърдиха водещата си позиция в екстремния и вълнуващ спорт.

По време на двата състезателни дни в разширената зона от Слънчев бряг до Ахелой, СКПР "Черноморец" завоюва 520, 92 точки и зае убедително челното място. След тях с 318,13 точки, втори се класира клуб "Месембрия", Несебър. Трети застанаха "Портус Кария" - Шабла.

В индивидуалната надпревара първенец е Анастас Бъчваров от КПР "Марлин",  Приморско с 174,52 точки. Държавен вицешампион стана  Николай Танев от "Черноморец" - Бургас с 160,88 точки. Трети се класира съотборникът му, Валентин Люцканов със 154,69 точки.

Новият метод на точкуване направи надпреварата атрактивна и интересна до последния момент. Освен обичайните платерина и кефал, обект на риболова за голяма част от състезателите бяха морските врани и лабридите.

Държавното първенство беше предшествано от турнира за купа "Генчо Павлов" в Приморско,  организиран от бургаския клуб. Победител в него беше Анастас Бъчваров, следван от 9-кратния абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов от "Черноморец". Трети застана Мирослав Илчев от "Несебър". Тримата състезатели са и националите на България в този спорт.

До края на сезона остава още един старт, за купа "Шабла", с който ще се финализира и надпреварата за купа "България" и Годишната ранглиста.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил