Понеделник, 01 Фев 2021
    
Общество

Корнелия Нинова в Бургас: Когато двете големи партии управляват, опозиция става улицата

  07.09.2020 18:11  
Корнелия Нинова в Бургас: Когато двете големи партии управляват, опозиция става улицата

Силвия ШАТЪРОВА

 

Гледаме с неодобрение на предложението на ДПС премиерът и президентът да подадат оставка и да се създаде експертно правителство между БСП и ГЕРБ. За нас каквато и да е форма на управление между БСП и ГЕРБ е абсурдна. Четири години се боря срещу това – да не се допусне такава коалиция, защото това би било голям удар срещу левицата. Когато двете големи партии се съберат, опозиция стават хората от улицата. Такова решение не е никак морално. На предните избори обещахме на хората да сме опозиция на олигархично-мафиотския модел в страната, това абсурдно предложение на ДСП не подлежи на обсъждане при нас.

Това заяви в Бургас лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя е в морския град на работна среща, която е част от кампанията й за избора на лидер на партията и имаща за цел да се постигне висока избирателна активност на изборите, които ще се състоят на 12 септември.

Нинова добави, че социалистите ще продължават да не се регистрират в парламента, като ще сторят това единствено, когато е вотът на депутатите е за машинното гласуване.

„Единствената задача на парламента в момента е да приемем машинното гласуване, за да гарантираме честни избори, след това трябва да има оставка на правителството и да се отиде на предсрочни избори. Това е нашето виждане”, каза още тя.

В левицата са обсъждали варианта и за напускане на парламента, като на този етап мненията по този въпрос са разнопосочни.

Според Корнелия Нинова има достъчно време, за да бъде осигурена възможността за машинно гласуване, стига управляващите да искат това. По нейни думи те умишлено „шикалкавели” и „увъртали” този процес, а подадената оставка от председателя на ЦИК още повече ще забави провеждането на подобно гласуване. Но има ли желание – много бързо могат да станат нещата, категорична бе тя.

Към момента не са водени разговори с други политически партии за сформиране на коалиция срещу ГЕРБ. Нинова заяви, че след провеждането на парламентарните избори може да се коментира тази тема, когато се види коя партия колко гласове е събрала.

„За сметка на това, както се вижда, е възможно обединение по площадите на България.По протестите има хора от всякакви възрасти и с политически възгледи, както и аполитични, но всички водени от едно – искане на оставка. Притеснителни са получените данни от Българската стопанска камара, според която безработните сега са със 111 000 спрямо същия период на миналата година. Чакат ни тежки есенни месеци. Днес видях тревожна информация за повишаване цената на газта от 1 ноември. Управляващите не взимат никакви мерки и оставането им на власт само ще навреди още повече”, каза още Корнелия Нинова.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте