Неделя, 31 Яну 2021
    
Мнения

Корнелия Нинова: "Същественият въпрос днес пред България е социално-икономически план за преодоляване на кризата"

  04.09.2020 10:59  
Корнелия Нинова: \

Според председателя на БСП Корнелия Нинова същественият въпрос днес пред България е социално-икономически план за преодоляване на кризата.

"Моята прогноза е, че наесен ще има социални протести, ще има протести за хляб, защото социално-икономическата криза ще бъде много тежка", заяви Корнелия Нинова в Силистра и Тутракан, където бе в рамките на кампанията за пряк избор на председател на партията.

По думите на Нинова "смисленият разговор днес е какво да правим с икономиката и с доходите, а не да губим месеци в политически разправии за поправка в Конституцията". Корнелия Нинова смята, че в обхваналата държавата криза БСП може да бъде "фактор на стабилност и на сигурност като системна партия, като последователна партия". "Ние вече четири години водим тази битка със задкулисие, с мафия, последователни сме и това ни легитимира като автентична партия, която в момента е на една и съща позиция с протестиращите - просто важно е в момента да дадем стабилност, сигурност, план за бъдещето", подчерта Нинова.

Тя се обяви в подкрепа на "справедливите протести", но осъди "всяка агресия и насилие под каквато и да е форма". "Нашата позиция е, че този парламент е изчерпан, той няма доверието на хората", подчерта Корнелия Нинова. "Правителството също е делегитимирано. Искаме парламентът да се занимава с едно единствено нещо оттук нататък - да приеме необходимите поправки в закона, така че да гарантираме машинно гласуване. То е гарант за честни избори. След като приемем такива поправки, разпускане на парламента, оставка на правителството и предсрочни избори", заяви Корнелия Нинова.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте