Събота, 30 Яну 2021
    
Общество

Благодарност за домакинствата, участвали в изследванията провеждани от Националния статистически институт

  03.09.2020 17:44  
Благодарност за домакинствата, участвали в изследванията провеждани от Националния статистически институт

Извънредната ситуация в страната, предизвикана от разпространението на COVID-19, наложи редица промени в начина на организация и провеждане на изследванията сред домакинствата и лицата, провеждани от Националния статистически институт (НСИ), казват от институцията.

Основната им цел беше да се осигури непрекъснатост на процеса по събиране на данни и да се предостави необходимата за управляващите и обществото качествена и достоверна информация при спазване на всички противоепидемични мерки и с грижа за здравето на служители и респонденти.

През първите седем месеца на годината НСИ проведе седем изследвания в домакинствата с насоченост към заетостта и безработицата на населението, бедността и социалната изолация, доходите, разходите и потреблението на домакинствата, уязвимите групи от населението, използването на информационни и комуникационни технологии, разходите на населението за туризъм и измерване на доверието на потребителите. Анкетирани са почти 60 000 домакинства и над 115 000 лица.

Ръководството на Националния статистически институт и екипите, отговарящи за провеждането на извадковите изследвания сред домакинствата и лицата, изказват своята благодарност към всички домакинства, които проявиха разбиране, съпричастност и отговорност и участваха в изследванията през този изпълнен с предизвикателства за всички нас период. 

„Благодарим и на всички служители в регионалните ни офиси - анкетьори и координатори, които с риск за собственото си здраве проведоха успешно теренната работа и осигуриха навременна и достоверна информация чрез съответните изследвания“, казват от НСИ и допълват: „Надяваме се, че успешното ни сътрудничество с респондентите ще продължи и занапред“.

Резултатите от проведените изследвания са публикувани на сайта на НСИ и в Информационна система ИНФОСТАТ.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте