Понеделник, 08 Фев 2021
    
Мнения

Социалисти от цялата страна: Провеждаме демократични, прозрачни и честни избори за председател

  03.09.2020 12:50  
Социалисти от цялата страна: Провеждаме демократични, прозрачни и честни избори за председател

Десетки общински структури от цялата страна остро реагират на обвинението на трима от кандидатите за пряк избор в БСП, че организацията на изборите е опорочена, че са „манипулирани списъците” и че „изборът е дълбоко опорочен и по същество уронващ престижа на партията”.

 В своите позиции те категорично декларират, че са готови да проведат честни избори и констатират, че изразената позиция е обидна за местните структури, които за първи път в историята на партията ще могат честно и свободно да избират своя лидер.

Общинските ръководства приемат подобно твърдение като обида към местните структури, които са отговорни за провеждането на прекия избор и декларират, че са съставили в срок изборните списъци и са определили членовете на СИК-овете.

„Когато всички погледи са вперени в нас като едиствената политическа сила, която застава зад българския народ  и неговите справедливи искания,  една  група „наши другари“ разпиляват  енергия и време във вътрешно-партийни разправии, с което целят да опорочат най-демократичният пряк избор на Председател на БСП. За първи път имаме това право и искаме да го упражни. На нас, редовите членове на БСП, ни е болно да гледаме и да четем в пресата изказвания на тези наши другари, че нещо при нас все не било както трябва. Приятелски огън се сипе и отляво, и отдясно без някой да си дава сметка как се чувстваме ние, редовите членове, ние, които изнасяме всеки един избор на плещете си", се казва в декларацията от Лясковец.

Структурите на партията в Плевен, Левски, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Кнежа казват: „Гарантираме, че на местно ниво процедурата за пряк избор стриктно ще бъде спазена, гарант. за което са не само структурираните общински комисии за провеждане на избора, секционни избирателни комисии, а и волята на редовите членове на Българската Социалистическа Партия!”.

От общинската структура в Елин Пелин се обръщат към всички социалисти и декларират „пълна подкрепа и готовност за провеждане на вътрешно партийния избор за председател БСП. Този избор е едно от най-големите достижения на вътрешните демократични промени в БСП, които дават право на всеки редови член да изрази своята воля свободно".

„Желаем прекратяване на братоубийствената и вътрешнопартийна борба за влияние чрез методи, които показват, че не сме един до друг в битката срещу икономическата мафия, която управлява милата ни родина”, се казва в декларация на ОбС на БСП в Хасково.

Във всички декларации местните структури призовават социалистите към активно участие в избора за пряк вот на 12 септември, за да се сложи точка на опитите за вмешателство на външни сили в процесите на партията с цел нейното отслабване и обслужване интересите на олигархично-мафиотското управление на България.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление