Неделя, 31 Яну 2021
    
Общество

Започна подписка против застрояването по Черноморието и Странджа

  29.08.2020 14:22  
Започна подписка против застрояването по Черноморието и Странджа

Подписка с писмо, изпратено до парламента и няколко министерства, създадоха притеснени от застрояването на Черноморието граждани.

„Пред очите ни отнемат от нас и от поколенията ни най-прекрасните кътчета от българската земя - бетонират любимото ни южно море и изсичат горите на Странджа, които не само са хубави, но и най-древните запазени в Европа. Газят с едрогабаритните си автомобили дюни, поляни, реки, планински пътеки и унищожават дома на  живи същества, които се срещат само тук и са богатство за целия свят. Това се случва с активното съдействие на институциите, които инак са призвани да опазят околната ни среда”, алармират те.

Подписката е за съдбата на Синеморец, Варвара, Резово, Ахтопол и горите на природен парк "Странджа". 

Уточнява се, че при общественото обсъждане на Общия устройствен план на Царево, българските граждани се произнесоха категорично, че не могат да търпят повече застрояване по южното ни море.

"Въпреки отхвърлянето на устройствения план, застрояването продължи със страшна сила при липса на всякаква регулация и без никаква пречка ще достигне много по-голям процент бетониране, отколкото предлагания в отхвърления план", сигнализират още гражданите.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте