Петък, 31 Дек 2021
    
Фарът на 100

„Фар“-ът на 100

  26.08.2020 14:31  
„Фар“-ът на 100

Тази година е юбилейна за вестник „Черноморски фар“. Вестникът на Бургас и региона навършва 100 години, преживял преврати, войни, режими, той продължава да отстоява журналистиката и публицистиката и във времена, които са трудни за писаното слово.

Вече един век вестникът е прозорецът на бургазлии към града, оставя трайна следа в културната памет на града  на десетки поколения, играе ролята на своеобразен документ за обществено-икономическия, социален живот на Бургас и региона през този един век.

Местният вестник оцелява, защото публиката има необходимост от него, вярва му и знае, че точно регионалната журналистика обръща внимание на местните проблеми.

Вписан е в „Златния алманах на България“, издаден през 1942 година.

Днес екипът му продължава да пази традициите на доброто слово и да отстоява вековната традиция.

От днес в електронната агенция на вестника - www.faragency.bg  ще публикуваме текстове, свързани с юбилея. Ще Ви  запознаваме с истории, свързани с изданието през годините, лицата, които са били по неговите първи страници и са движили обществено-икономическите и социални процеси в Бургас и региона през годините, журналисти, писали на страниците на вестника.

Очаквайте и останалите събития  около тържеството, с което официално ще отбележим сто години и влизането в новия век.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе