Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

Чанко Мирчев напуска местния парламент в Бургас

  25.08.2020 11:02  
Чанко Мирчев напуска местния парламент в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник от БСП и заместник-председател на Общински съвет-Бургас Чанко Мирчев напуска местния парламент. Причината е влезли в сила промени в Закона за публичните предприятия, обясни той пред „Черноморски фар“.

„В рамките на една година всеки министър трябваше да въведе ред в търговските дружества, тъй като според промените в закона общинските съветници като висши публични длъжности, каквито ни направиха, нямаме право да бъдем управители на търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие“, обясни той.

Мирчев обясни, че е имал избор и е предпочел да запази работното си място като управител на Транспортна болница пред това да е общински съветник.

„На всеки три години подновяваме договори и ходим на конкурси, и за да отговарям на новите изисквания, трябва да не съм общински съветник“, поясни той.

На негово място ще влезе 32-годишният Васил Иванов. Той е председател на младежката структура на БСП-Бургас. Опитният парламентьор Мирчев е категоричен, че макар без опит, Иванов бързо ще придобие такъв и ще е полезен за града.

Тъй като управителят на Транспортна болница е заместник-председател на местния парламент, то вече има входирано писмо от групата на БСП, които предлагат мястото му да заеме общинският лидер на левите – Живко Господинов.

„Събрахме се цялата група в началото на август и взехме такова решение. Това ще се гласува на следващата сесия на Общински съвет. Тогава ще положи клетва Васил Иванов“, добави още Мирчев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил