Неделя, 29 Nov 2020
    
Бургас

За първолаците: Ремонтират се 92 класни стаи в ЗЗ училища

  19.08.2020 15:26  
За първолаците: Ремонтират се 92 класни стаи в ЗЗ училища

Подготвяме материалната база за новите над 2000 бургаски първолаци, които започват да учат в бургаските училища наесен, написа кмета Димитър Николов в социалната мрежа, показвайки класна стая.

В момента се ремонтирт 92 класни стаи в 33 училища, до дни започва и съвременното им оборудване.

„Целта е да осигурим сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение.

Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране.

Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър.

Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели.

Освен реновираната материална учебна база, въвеждаме и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието“ обясни градоначалника.

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности.


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Мнения
Деси Добрева - певица: Не мога да свикна с липсата на професионализъм
  29.08.2020 18:51      

Да се молим за осъзнаване, призовава тя.