Петък, 23 Oct 2020
    
Малко Търново

Илиян Янчев, кмет на Малко Търново: Петрова нива е символ на България

  19.08.2020 12:29  
Илиян Янчев, кмет на Малко Търново: Петрова нива е символ на България

Петрова нива е символ на България и там трябва да коленичим пред илинденци и преображенци. Това каза пред радио „Фокус“ кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев по повод днешното отбелязване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Янчев отбеляза, че Петрова нива е символ на това, което са направили тези мъже и жени, които оставят семействата и децата си, жътвата и нивата, за да тръгнат с ясната цел, че смъртта е почти на сто процента сигурна, но да покажат своята любов към България.

„Това е нещо, което децата трябва да знаят. Трябва да им се покаже местността, защото това е свято място, на българщината“, изтъкна кметът на Малко Търново.

„Имаше едно време, в което на Петрова нива се гледаше като на място за панаир, за продажба на дрехи, кюфтета и кебапчета. Това не е мястото на Петрова нива, мястото наистина е в църквата „Св. Петка“, на самия паметник, за да можем да дадем нашето уважение и признание към героите, които са дали живота си, за да можем днес  с гордост да се наречем българи“, каза още Илиян Янчев.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата