Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Бургас

Физикът Тео даде силен старт на младежкия фест в Бургас

  12.08.2020 15:51  
Физикът Тео даде силен старт на младежкия фест в Бургас

Преподавателят по приложна математика и физика, и вдъхновител Теодосий Теодосиев - Тео даде силно и обещаващо начало на Младежкия StartUp Фест, който е посветен на Международния ден на младежта - 12 август.

Със семинара си "Умения на бъдещето" в зала Форос" на новосъздадения Конгресен център на Пристанище Бургас, учителят на изтъкнати учени и златни медалисти от световни олимпиади по математика и физика Тео "завладя" младежката аудитория с редица примери от живота и физични закономерности, които показват как трябва да се развиват и на какво да наблягат днес децата и младежите, за да могат след няколко години да станат успешни хора в т. нар. професии на бъдещето.

През целия ден до 17.45 часа в зала "Черноморие" и зала "Форос" на новия Конгресен център ще се състоят още редица интересни и полезни уъркшопи и семинари, водени от изявени лидери на социално- предприемаческата сцена, които са посветени на различни актуални тематики, важни за кариерното развитие на младите хора. Предстоят лекциите на предприемача и изпълнителен директор на "Джуниър ачийвмънт България" Милена Стойчева, създателя на "Провиотик" Кирил Петков, създателя на "Edutechflag" Милена Крумова, на "Xchange.bg" Никифор Илиев, създателя на платформата "Znam.be" Ангел Георгиев и много други.

След интересните работилници, семинари и дискусии, участници и гости ще разпуснат с музика и танци с любими изпълнители. На сцената в 20.00 часа ще излязат брейк студио "Black Style", танцово студио "Дюн", групите "Red Light District", "Saltfield", изпълнителите Ф.О. & Пеева, както и специалният гост - Папи Ханс.

И това не е всичко. Организаторите са подготвили изненадващ Флашмоб по време на концерта.

Ето и графика на събитията  за следобедните часове :

Зала  "Черноморие"

15:00  - 15:45    Посоките на блокчейн  -   Никифор Илиев

16:00  - 16:45    Как да защитя идеята си ?   -   Иван Янков

17:00  - 17:45    Маркетинг за всеки  -   Евгени Венков

18:00  - 19:45     Панел: Паралели:  Живот тук и там. Световно гражданство и философия.                      

-  Милена Стойчева, Борис Колев, Милена Крумова, Теодосий Теодосиев

Зала "Форос"

15:00  - 15:45  What's in a vc   -   Даниел Лорер

16:00  - 16:45  Образование на бъдещето   -   Милена Крумова

17:00  - 17:45  Иновации и конкурентноспособност  -  Кирил Петков

20:00 - 22:00   Концерт  -  Брейк студио Black Style, Танцово студио Dune, Red Light District Saltfield, F.O. и Пеева, Папи Ханс


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст