Четвъртък, 04 Фев 2021
    
Общество

СЗО: Все още има надежда за овладяване на пандемията от коронавируса

  10.08.2020 17:23  
СЗО: Все още има надежда за овладяване на пандемията от коронавируса

Световната здравна организация държи на позицията,  че все още има надежда за овладяване на пандемията на коронавируса, предаде БГНЕС.

От организацията заявиха, че никога не е късно да се предприемат действия за потушаване на кризата с COVID-19, която обхвана планетата. "Тази седмица ще достигнем 20 милиона регистрирани случаи COVID-19 и 750 000 смъртни случаи", каза шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус по време на виртуална пресконференция.

„Зад тази статистика се крият голяма болка и страдание. Всеки загубен живот има значение. Знам, че много от вас скърбят и че това е труден момент за света. Но искам да бъда ясен: има наченки на надеждата и никога не е късно да се обърне процесът”, допълни той. Гебрейесус даде примери за държави, които успешно действат за овладяване разпространението на вируса, имайки предвид Нова Зеландия и Руанда.

Директорът на Световната здравна организация похвали Великобритания и Франция за предприемането на мерки за справяне с нови избухвания на заразата, като налагане на блокировки около огнища в Северна Англия и налагането на задължителното носене на маски в оживените открити пространства в Париж. "Моето послание е кристално ясно: потискайте, потискайте, потискайте вируса. Ако ефективно потискаме вируса, можем спокойно да отворим обществата”, заключи Гебрейесус.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син