Сряда, 27 Яну 2021
    
Спорт

Созопол започва днес похода си във Втора лига с домакинство срещу Добруджа

  08.08.2020 10:31  
Созопол започва днес похода си във Втора лига с домакинство срещу Добруджа

Михаил КОЛЕВ

 

„Созопол“ ще направи повторния си дебют при професионалистите в събота. От 19:00 часа на „Арена Созопол“ „небесносините“ приемат тима на „Добруджа“ (Добрич) в мач от първия кръг на Втора лига. Срещата за домакините ще пропуснат Роман Васенев и Диян Лефтеров, които се разболяваха от коронавирус. Всички останали 22 картотекирани играчи са на разположение на треньора Маргарит Димов.

Съвсем естествено очакванията на ръководството на созополчани са за победа срещу „Добруджа“ и по този начин тимът да започне с три точки сезона във Втора лига.

„Подготовката, която проведохме, беше много тежка, минахме през много перипетии. Много е важно да спечелим тази среща, знам, че няма да ни бъде лесно. Нашето място е при професионалистите, защото на Созопол като клуб и град му отива да е точно там. Амбициите са ни в крайното класиране да бъдем някъде между 6-10-о място. Няма нужда да се изхвърляме много“, каза пред „Черноморски фар“ изпълнителният директор на отбора Румен Димов.

Той допълни, че е радостен от факта, че БФС разреши на футболните мачове да се допускат зрители до 50% от капацитетите на даден стадион. Очакванията на Димов са в събота на мача да присъстват около 1500-2000 души, като ще има и гостуваща агитка от Добрич.

Селекцията при созополчани вече е приключила, като бяха привлечени седем футболисти – Роман Андонов, Диян Молдованов, Кристиян Парашкевов, Димитър Жеков, Расим Сюлейман, Антонио Ласев и Георги Пенев.

„Прави впечатление, че привлякохме играчи в двете крайности – млади, както и опитни такива. Това е лично моя идея, за да може покрай по-възрастните, и младите да се развиват. Отделно има интерес към две наши момчета от страна на водещи отбори от Първа лига, но на този етап, докато няма нищо официално, избягваме да дадем подробности“, каза още Румен Димов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил