Петък, 25 Сеп 2020
    
Общество

Протестно плажуване утре на Алепу

  07.08.2020 16:58  
Протестно плажуване утре на Алепу

Гражданска инициатива на Алепу ще се проведе утре. Тя е с подкрепата на Инициатива "Правосъдие за всеки", Коалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Да запазим Корал", Гражданска група "Бетономорие", фейсбук групата "Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг" и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Ето какво призовават организаторите:

Тази събота от 17 до 19:30* нека отидем на море с мисия - "Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!" 

В разгара на политическата криза у нас да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките... Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре!

Защо ще плажуваме точно на Алепу? Защото подпорната стена там се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни.

Ще се съберем, за да си кажем някои важни неща от гледна точка на гражданските протести и в контекста на крещящата необходимост от адекватна и реална съдебната реформа.

В събитието активно ще се включат представители на Инициатива "Правосъдие за всеки", защото в основата на всичките безобразия у нас са погазването и прекрояването на законите.

Нужно ни е върховенство на правото, за да опазим и демокрацията, и природата!


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Сребрин Илиев, пчелар: Градското пчеларство не е мит, а тенденция
  22.09.2020 16:16      

Интервю на Дона МИТЕВА Г-н Илиев, пчеларите от региона, а и не само от Бур