Събота, 30 Яну 2021
    
Бургас Общество

С аплодисменти приеха разделянето на Английската и Немската

  28.07.2020 11:26  
 С аплодисменти приеха разделянето на Английската и Немската

Дона МИТЕВА

Ученици и учители  от Английската и Немската гимназии приеха с аплодисменти решението на общинските съветници на днешната сесия: след повече от тридесет години съвместно съжителство в една сграда, най-накрая да бъдат разделени. Радостта си не скриха и родителите, които имат ученици в тези училища.

Преди заседанието да започне зам.директорката по учебната част на НЕГ „Гьоте“ Петя Петрова коментира: „Ограниченията са сериозни. Трудно може да се осъществи контакт с учениците, след като сградата трябва да се освободи в 13.00 часа, за да влезе  другото училище. Съдбата на учениците на английската и немската е еднаква години на ред. Тук сме да покажем нашата подкрепа за предложението на Общината. Тази позиция сме я изразявали години на ред но никога не сме излизали да кажем кои сме и какво искаме“.

 С 43 гласа „за“ бе решено: Английската гимназия вече да има своя собствена сграда.  Тя се мести  и ще стопанисва сградата на СУ „Добри Чинтулов“ в  „Изгрев“.

Личният състав на кварталното училище отива в  съседното СУ „Йордан Йовков“.

Събраните в една сграда две квартални училища остават абсолютно самостоятелни на този етап. За учениците от „Добри Чинтулов“, които се занимават с музика ще се ремонтират и изградят нови музикални кабинети, които ще се намират в близкия Център за личностно развитие. Това също е предвидено в докладната.

Родителите на деца от „Добри Чинтулов“ са категорично против местенето. Мотивът им е, че ще се унищожи едно училище с традиции, където се преподава фолклор.

Започна организация по създаването на сдружение от родители, които да намерят правна помощ с цел да бъде атакувано решението на общинския съвет.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте