Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Несебър

Поезията на Румен Денев звуча в Несебър

  27.07.2020 12:24  
Поезията на Румен Денев звуча в Несебър

Поетът Румен Денев се представи в Несебър. В уютната атмосфера на емблематичната несебърска църква „Свети Стефан“ се проведе творческа вечер с един от най-ярките, оригинални и талантливи съвременни поети - Румен Денев. Още първата му стихосбирка „Животът на дъжда“ печели наградата за дебют „Южна пролет“, а последната „Вокалното стихосложение“ - една от тазгодишните съпровождащи награди на бургаския конкурс за поезия „Христо Фотев“. В амплитудата между тези две големи признания има издадени още десет книги с поезия и есеистика. В тях философски вглъбено, оригинално и вдъхновено Румен Денев изгражда своя творчески лик и прокарва нови пътища в стихосложението.

За поетичното и публицистично творчество на автора, за тайните на поезията, за истината скрита зад думите, за шепота на духовната мощ в синтаксиса на звукозаписа, така, че да се получи изящно възприятие и внушение на истината и красотата, за магията на поезията и нейното необяснимо тайнство говори Златин Чаушев н-к отдел „Несебър-Световно наследство“.

Авторът представи своите експерименти във вокалното стихосложение, прочете стихове и благодари за радушния прием. Той получи подарък от Община Несебър - луксозното издание на „Златната книга на Несебър“ с автор д-р Евтелпа Стойчева – Теоклиева. То ще обогати фонда на читалище „Искра“ гр. Казанлък, където г-н Денев е главен библиотекар. Поетът подари на публиката екземпляр от литературния алманах „Кула“, на който е главен редактор.

В края на вечерта поетът раздаде автографи.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил