Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Приморско

Д-р Димитър Германов: Последователната политика и добрата реклама са предпоставка за добър сезон в Приморско

  26.07.2020 12:10  
Д-р Димитър Германов: Последователната политика и добрата реклама са предпоставка за добър сезон в Приморско

Георги РУСИНОВ

 

Последователната политика на общинската администрация и добрата реклама са предпоставка за добър сезон в Приморско. Това заяви кметът на общината д-р Димитър Германов пред медии след откриването на обновената пречиствателна станция в Китен.

„В началото на сезона подходихме много стратегически по отношение на туризма и за това се пренасочихме към българския пазар. До момента в Приморско и Китен 60% от туристите бяха от Словакия, Чехия, Полша, Украйна и Русия. Виждайки събитията как се развиват и очаквайки стагнацията на пазара, пренасочихме усилията си към българския пазар. Факт е, че българският турист за нас е най-добрият турист. Най-коректните хора и почиващи по най-добрия начини. Сега това, което направихме и като стратегически ход като реклами, показва ефекта от това, което се случи“, коментира той.

Германов добави, че няма как в тази ситуация заради коронавируса и липсващите чужди туристи, хотелите да са на 100% заети.

„Трябва все пак да сме доволни от това, което се случва. Искам да благодаря на всички български граждани, които са избрали българското Черноморие и най-вече Приморско и Китен. Имаме уникални възможности – и природа, и инфраструктура, и обслужване. Надявам се, че и бизнесът ще покаже истинското си лице и добрия продукт, за да може хората, които ни посетят да се върнат отново. Такава е логиката“, добави градоначалникът.

Германов коментира и ситуацията с коронавируса.

„Имам познания в областта на заразните болести, тъй като съм лекар, макар и ветеринар. Коронакризата ни научи на дисциплина, координация, взимане на навременни мерки. Това е основното, когато има епидемия. Община Приморско направи необходимото и от момента на възникването на кризата ние продължаваме да действаме регулярно и да работим добре с държавните институции. Продължаваме да правим дезинфекции на улици, детски площадки, градинки, изискваме от бизнеса да спазва мерките, които са указани със заповеди на министъра“, обясни той.

Политиката с безплатните паркинги ще остане и занапред, категоричен е кметът на общината.

„Политиката ни с безплатните паркинги не е от тази година. И в предните години е имало много безплатни паркинги. Има политика за закупуване на паркоместа, прилежащи към определени хотели. Иначе паркингите са безплатни. Такава е политиката, защото предпочитаме да докараме туристи. Всичко, което взимаме като действия и решения е на база анализи. Не работим на сляпо. В момента има чехи и поляци, за руснаци нямам информация, ако има ще са единични бройки. Словаци няма, защото Словакия е наложила рестрикции към България. Но е редно да отбележим, че към настоящия момент няма регистриран случай на COVID-19 в общината“, поясни Германов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил