Събота, 30 Яну 2021
    
Приморско

Исторически момент за Приморско! Откриха обновената пречиствателна станция в Китен

  24.07.2020 13:37  
Исторически момент за Приморско! Откриха обновената пречиствателна станция в Китен

Георги РУСИНОВ

 

Исторически ден за Приморско. Днес на официална церемония бе открита обновената и реновирана пречиствателна станция на Китен. Стойността на проекта е за над 22 милиона лева. Финансирането от ОПОС. Пречиствателната станция ще обслужва Приморско, Китен, ММЦ. В последствие е присъединена и част от Лозенец.

Кметът на община Приморско Димитър Германов преряза лентичката заедно с областния управител Вълчо Чолаков, кмета на Китен Николай Марков и шефът на ВиК-Бургас Ганчо Тенев. На церемонията присъстваха още кметовете на Царево, Малко Търново, Камено, Сунгурларе, директорът на РИОСВ Бургас, общински съветници от Приморско и други. Екоминистърът Емил Димитров също трябваше да е на официалната церемония, но не дойде.

Германов е убеден, че ефектът за туризма ще е положителен след като станцията се модернизира и обемът й се увеличи. Сега вече през лятото тя ще обслужва максимално 55 000 жители. Той отбеляза, че е имало немалко трудности по време на строителните работи, защото всичко е ставало, докато станцията работи и за миг не е спирала. Коронакризата също забавила до известна степен изпълнението.

Германов добави и че по мащабния проект на ВиК Бургас Приморско ще получи близо 50 милиона инвестиции.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте