Събота, 16 Яну 2021
    
Бизнес Общество

Радка Мандилова, „Случен превоз“: Протестиралите превозвачи с данъчни проверки

  14.07.2020 10:19  
Радка Мандилова, „Случен превоз“:  Протестиралите превозвачи с данъчни проверки

Дона МИТЕВА

Част от превозвачите от сдружение „Случаен превоз“ в региона започнаха работа, съобщи  Добромир Симов. Неговата фирма е сред тези, които работят, потвърди той, но е категоричен, че в момента повечето негови колеги си плащат, за да работят. Една част от возилата на случайниците още са „на трупчета“- т.е. не работят.

 „Тези, които работим си имаме договори с дългогодишни наши партньори – туроператори и хотелиери, които няма как да не изпълним. Още повече, че виждаме какъв е и техният хал. В момента правим не повече от 5-6 трансфера на седмица, харчовете си вървят, пари за паркинги, такси, заплати и какво ли не.

Основно на Летището кацат самолети само от Германия, Полша и Чехия. Положението е трагично“, обобщава Симов. Що се отнася до това, което председателката на Националното сдружение „Случаен превоз“ (НССП) Радка Мандилова алармира, че всички превозвачески фирми, участвали в протеста на 19 май, са проверявани от данъчните,  Симов не се нае да коментира. „Въпреки че се чуваме и виждаме с колеги тук – не знам дали има засилен данъчен интерес към нашите фирми.  Въпрос на личен избор на всеки собственик е дали да сподели такава информация с колегите си или да я запази за себе си“, категоричен е превозвачът.

 „От няколко дни всички фирми - членове на сдружението, получават известия за проверка от НАП.

Ревизираният период е от 2014 до 2020, изискват се абсолютно всички възможни документи, в това число и такива, които по закон не трябва да се съхраняват толкова дълго – технически прегледи, пътни листа“, уточнява лидерът на Сдружението Радка Мандилова. И допълва: „Правителството ни се отблагодари за гражданската позиция подобаващо. Ние нямаме какво да крием. Пращаме писма и правим протести, защото през годините сме били изрядни данъкоплатци и сега отстояваме правата си, които произтичат от този обществен договор. Нека ни проверят, но след това да  признаят и удовлетворят и нашите искания, за да продължим да работим и да допринасяме за издръжката на държавата“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни