Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Любопитно

Пенсионерка се ядоса на проф. Кантарджиев, показал се с лула

  12.07.2020 15:27  
Пенсионерка се ядоса на проф. Кантарджиев, показал се с лула

Георги РУСИНОВ

 

Бургаска пенсионерка се ядоса на проф. Тодор Кантарджиев, който наскоро беше в Бургас. Професорът участва в пресконференцията в Бургас в края на юни, на която бяха обявени резултатите от проучването за областта, които показаха, че само 1% от жителите в Бургас и пет морски общини са се срещали с коронавируса. Изследването обхвана 2300 души, като половината от тях са в туристическия бранш. Така официално бе обявено, че Южното Черноморие е сигурно за туризъм.

Когато новината обаче излезе във вестник „Черноморски фар“, редовната ни читателка Анастасия Попова се обади ядосана в редакцията ни. Причината – проф. Кантарджиев бил с лула след края на официалното събитие.

„Как може такова нещо?“, възмутено питаше тя и продължи: „Това е официално събитие, а той се показал там с лулата!“.

Въпросната снимка бе качена в социалните мрежи от Община Бургас и набързо стана хит сред потребителите. Дори национални медии, отразяващи събитието, или пишещи нещо за професора, използваха тази снимка.

А на визия Кантарджиев докарваше наистина на стар морски вълк. Липсваше му само моряшката тениска, вместо сакото. Шегаджии коментираха, че след това сигурно се е отправил на така мечтаната от него почивка по Южното Черноморие, като първа дестинация е било Ченгене скеле при другите морски вълци.

Уви, проф. Кантарджиев скоро едва ли ще вземе отпуск, за да си почине по нашето море, както обяви отново в Бургас при иницииране на изследването. Ситуацията с COVID-19 едва ли ще му позволи.

Анастасия, която е една от най-ревностните ни читателки, пък е категорична: „Ще намеря аз връзка с него и ще му кажа. Така не бива!“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил