Понеделник, 08 Фев 2021
    
Спорт

Превръщат тренировъчни игрища на „Черноморец” в стадион за крикет?

  10.07.2020 20:25  
Превръщат тренировъчни игрища на „Черноморец” в стадион за крикет?

Михаил КОЛЕВ

 

Тренировъчни игрища на стадион „Черноморец” могат да бъдат превърнати в стадион за крикет, научи вестник „Черноморски фар” от свои източници. Става въпрос за втори и трети терен, намиращи се в базата на „акулите”. Идеята е двете игрища да бъдат съединени и превърнати в спортно съоръжение за крикет.

Медията ни научи още, че миналата седмица Митко Събев и президентът на родната крикет федерация проф. Николай Колев са бил на място, за да извършат оглед и тогава се е коментирала идеята. Събев и Община Бургас притежават по 50% собственост на стадиона в квартал „Акациите”.

Фенове на бургаския тим негодуват защо е необходимо подобно нещо да се случва, тъй като ръководството на „Черноморец” положи немалко финансови усилия, за да вкара в нормален вид както основния терен, така и тренировъчните такива. Конкретно за втори терен „акулите” са се ангажирали изцяло с поддръжката и сега той е в перфектен вид. Наемаът за трети терен, който също е гласен да стане част от евентуалния бъдещ стадион за крикет, пък излиза по 1000 лева на месец за ръководителите на бургазлии.

Ако идеята бъде осъществена, то пред „Черноморец” се открива сериозен проблем с това къде мъжкият тим и юношеските гарнитури ще провеждат своите тренировки. Касае се за 10 юношески формации, които няма как да бъдат вместени на първи терен или на официалния.

Привържениците на „акулите” са категорични, че ако започнат строителни дейности, то те ще поискат среща с общинските съветници и кмета на Бургас, за да бъде възпрепятстван подобен проект.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление