Събота, 16 Яну 2021
    
Общество

Протест срещу статуквото се проведе в Бургас

  10.07.2020 19:00  
Протест срещу статуквото се проведе в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Протест срещу статуквото се проведе в Бургас. Организатори бяха общинските съветници от ДБГ Стоян Грозев, Манол Тодоров, Костадин Андонов и Живко Табаков. Към тях се присъединиха и Христина Секлемова от СЕК и Иво Баев от ДБ.

Около петдесетина души се събраха пред Областна управа – Бургас, за да изразят недоволството си от случващото се последните дни в страната, като протестът започна с възрожденски и бригадирски песни. Организаторите заявиха, че протестът им е важен, тъй като са недоволни от работата на институциите, съдебната система, решения на властта по важни проблеми.

„Арогантността и задкулисието са гавра с всички – граждани, независими институции, бизнес. Охолстват на гърба на най-бедния народ в Европа. Изчистването на правосъдната система, която да измете всички останали институции, трябва да е кауза на десни и на леви, на всички демократи“, заявиха общинските съветници, убедени, че ще има промяна.

Внимание бе обърнато и на проблемите в туризма и очертаващият се слаб летен сезон, заради неадекватните мерки на Националния оперативен щаб.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни