Събота, 31 Oct 2020
    
Култура Любопитно

Бардът Див Козел спечели нови фенове

  10.07.2020 10:47  
Бардът Див Козел спечели нови фенове

Дона МИТЕВА

Див Козел, бардът за който се знае, че е пял с Васил Найденов, „А дали е така“, събра тълпа от нови почитатели извън офциалната програма на първата вече от летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове" в Бургас.

Фестивалът е с представителен и конкурсен характер и се провежда за 12-а поредна година. Музикалната проява стартира на сцена „БулевАрт“, срещу часовника, с изпълнения, обединени под името „Песни на изгрева“. Млади таланти от Варна, Кърджали, Бургас, както и  други – не толкова млади, завърнали се от чужбина, изпълниха авторски песни и интерпретации на вече известни музикални произведения.
И както традицията на поетите с китари повелява, след официалната програма идват импровизациите, когато се ражда най-голямото шоу.

Тогава на сцената се качи и Красимир Йорданов, известен повече като Див Козл – колоритен прякор, който не се забравя. Обикновено неговото официално участие в бургаския фестивал е в раздела „Кучешка вахта“, любим на бургазлии, защото в този концерт бардовете  представят свои сатирични и хумористични песни и скечове.

Въпреки това, с няколкото си изпълнения след изгряващите таланти, Йорданов събра тълпа от млади хора, които танцуваха и искрено се забавляваха. Като слезе от сцената Див Козел бе поканен, както съвременната традиция повелява, за снимки с тях, които да бъдат качени в социалните мрежа. А възгласите, които се чуваха бях: „Много яко! Супер!“. Въодушевено младите хора изказаха впечатленията си от барда и обещаха да  са сред феновете и другите две вечери, когато концертите ще са на сцена Охлюва.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова
  30.07.2020 15:10      

И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас, гневно отбелязва Христина Христова.