Петък, 14 Авг 2020
    
Общество

Семинар за морското пространствено планиране ще се проведе в Бургас

  09.07.2020 15:46  
  Семинар за морското пространствено планиране ще се проведе  в Бургас

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще посети Бургас утре – 10 юли.

От 10.00 часа в Зала 2 на Експозиционен център „Флора“ в морската градина тя ще открие Интердисциплинарен семинар по трансгранично морско пространствено планиране за Черно море, България и Румъния - MARSPLAN-BS II по проекта за изработване на първия Морски пространствен план на Република България за периода 2021 – 2035 г.

Морският пространствен план на Република България (МППРБ) се разработва от „Националния център за териториално развитие“ ЕАД, съвместно с експерти от различни институции и области. Негова главна цел е създаването на условия за устойчив растеж на морската икономика, за постигане на стабилно развитие на българския Черноморски регион чрез ефективно използване на природните ресурси, съобразено с изискванията за интегрирано опазване на морската среда.

По време на форума ще бъдат представени новите подходи в морското пространствено планиране, възможностите за развитие на „синя икономика“, на морския транспорт, рибарството и аквакултурите в Черно море. Ще бъдат застъпени и темите за опазването на морската среда и биоразнообразието и др.

 


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к