Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Култура

Нов „Спирит“ с БГ изпълнители се задава в Бургас

  07.07.2020 11:48  
Нов „Спирит“ с БГ изпълнители се задава в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Нов „Спирит ъф Бургас“ се задава, но изцяло в БГ вариант. Днес в Община Бургас бе представен изцяло новият фестивал, който ще се проведе в края на август. Той ще е в три дни и ще събере общо 18 изпълнители на сцената – по 6 на ден. Да представят фестивалът „Бургас, рок и морето“ в морския град дойдоха Славчо Николов и Атанас Пенев – Наско от БТР. Те ще са хедлайнерите в последния фестивален ден. На пресконференцията присъстваха и заместник-кметът Диана Саватева, директорът на Летния Театър Димитър Маджаров, организаторът Симона Джедова и Светослав Михайлов от бургаската група „G.R.A.S“.

Саватева започна с това, че Община Бургас си спазва обещанието, въпреки отпадането на някои фестивали, то в културната програма да влязат нови.

Наско от БТР пък на свой ред обясни, че е щастлив, че ще се случи този чудесен фестивал, който ще е изцяло от БГ изпълнители.

„Три дни ще има поп, джаз и рок. Надяваме се в края на август ситуацията да е по-спокойна, за да може да се проведе нормално фестивалът“, добави той.

Симона Дженкова разясни как ще протече по дни програмата на феста. Първият ден ще е подчинен изцяло на поп изпълнители като Миро ще е хедлайнер. Участие ще вземе и Белослава, бургазлийката Кристина Дончева и други, които тепърва ще бъдат обявявани.

Вторият ден ще е на тема джаз. Тук вечерта ще закрият „Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени“. Бургазлиите от „G.R.A.S“ ще са сред подгряващите. Тук Диана Саватева направи важно уточнение, че във всеки един от дните ще има бургаски изпълнители, а самият фестивал ще е част от тематичните уикенди на Община Бургас.

Последният ден ще е подчинен на по-тежките ритми. Очаквано БТР ще са хедлайнерите и с тяхното шоу ще приключи вечерта. Другите обявени участници обаче също са повече от интересни – Обратен ефект и Контрол, които със сигурност ще повдигнат настроението на макс.

Локацията на феста ще е на плаж Атанасовска коса, след Евиния плаж, уточни Димитър Маджаров.

„Доволни сме, че този фестивал ще бъде в Бургас и три дни ще слушаме качествена БГ музика. Площта е неограничена и ще спазваме дистанция и всички мерки за сигурност“, каза той.

Организаторът Симона Джедова пък добави, че са предвидили посещаемост от около 20 000 души.

Билетите могат да се намерят в мрежата на Евентим и в Грабо.БГ. Цената на еднодневен билет до 31 юли ще е 20 лева, а за всичките три дни – 50.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил