Неделя, 31 Яну 2021
    
Бизнес

Борисов: Икономическият живот трябва да продължи

  05.07.2020 14:06  
Борисов: Икономическият живот трябва да продължи

Министър-председателят, който бе в бургаско – Китен и Поморие  заяви, че ежедневно се информира от Националния оперативен щаб за актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Борисов посочи, че е необходимо икономическият живот да продължи в страната при спазването на всички противоепидемични мерки. „Усилваме болниците, даваме повече пари за клинични пътеки. Всеки ден събирам щаба, гледаме оздравелите и гледаме напред“, допълни премиерът Борисов.

„Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното“. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос относно вчерашното изказване на президента Румен Радев.

„Българският бизнес и инвеститори не заслужават репликите „бизнесмените ми са по-добри от бизнесмените ти”, коментира премиерът Борисов. „Единственото, за което му завиждам е, че успя да направи „реформа в съдебната система“ – това да ти пращат предварително съдиите актовете си, за това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало“, добави още Борисов.

Министър-председателят поздрави служителите на ДАНС, МВР и разследващите органи и посочи, че тези институции се занимават с „акули“, защото преди имало обвинения, че само с „малки риби“ се занимават. „За разлика от други институции при нас като намерят виновни, седят в ареста, ние приемаме това, това е работата на независимата прокуратура и други институции“, заяви Бойко Борисов. „Зад нас остава това, което правим всеки ден, някои не може да го боядисат даже“, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят изтъкна, че работата на правителството е видна с изграждането на ключови инфраструктурни проекти в страната. Премиерът обяви, че днес ще бъде пуснат обходния път на Поморие, а следващата седмица трябва да започне строежът на Северния обход на Бургас, което ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар.

Участъкът, който пусна днес, е с дължина 5.8 км и е последния етап от модернизацията на пътя Бургас-Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха, съобщават от пресслужбата на Борисов.

Премиерът Борисов съобщи, че е разпоредил след пускането на отсечката да има полицейски патрули, които да следят за безопасността на движението в района. Министър-председателят поздрави служителите на МВР с професионалния им празник. Бойко Борисов изрази благодарности и към еколозите за изграждането на пречиствателните станции по Черноморието. „Водата ни е чиста. Това помага на туризма. Хубаво е, че плажовете са пълни, десетки чартъри вече кацат в Бургас. Трябва да свикнем с вируса и стопанският живот в държавата да продължи“, категоричен беше премиерът Борисов.

Обходът на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Инвестицията за строителството на участъка е за около 20,6 млн. лв. Преминава се по изцяло по ново трасе, западно от града в периферната му част. През юни 2018 г. беше пуснато движението по обхода на Ахелой и по четирилентовия път в участъка между Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лв. В момента АПИ провежда обществена поръчка за избор на строител и надзор на Северния обход на Бургас с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв., средствата са отново от републиканския бюджет. С изграждането му транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в населеното място.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте