Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

Започна подаването на заявления за кандидатстване след 7 клас

  03.07.2020 14:59  
Започна подаването на заявления за кандидатстване след 7 клас

От днес, 3 юли, започва да тече срокът за подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас. Родителите трябва да побързат, защото той ще приключи на 7 юли, а резултатите ще излязат на 13 юли.

Близо 300 шестици донесоха седмокласниците на Бургас или по-точно 295 са отличните оценки на седмокласниците от 23 бургаски училища. 159 са шестиците по български език и литература и 136 по математика.

"Бургас отново има повод за гордост! След като наградихме отличниците в матурите за 12 клас, образованието в нашия град пак показа завидно високо ниво. Този път учениците ни в 7 клас донесоха на Бургас цели 295 шестици от националното външно оценяване. Въпреки трудното положение, в което кризата с пандемията от КОВИД - 19, постави тях и учителите им, те показаха, че когато има желание, високите резултати не закъсняват. Благодаря на вас, на вашите учители и родители!", сподели днес кметът Димитър Николов.

ППМГ "Акад. Никола Обрешков" се класира на второ място в страната по математика и на пето по български език и литература.

Пълните шестици от двата изпита по БЕЛ и математика са общо 50. От тях 30 са на възпитаници само на ППМГ "Акад. Никола Обрешков".

Един ученик има впечатляващия индивидуален успех от 2 пълни отлични оценки по БЕЛ и математика. Той е на Теодора Иванова Стоянова, която е възпитаничка на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията". Тя е и единствената пълна шестица по БЕЛ. Затова пък цели 30 са пълните шестици на изпита по математика.

Отново първи в списъка от бургаските училища е ППМГ "Акад. Никола Обрешков", следвана от ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" и ОУ "Антон Страшимиров".

Тази година средният успех на Бургас е доста висок. По БЕЛ средният успех на община Бургас е 60,57 точки, при среден успех за страната от 51,05 т. По математика бургаският среден успех е 46,18 т. при среден за страната от 36,33 т.

"Ученици, още веднъж Ви поздравявам за упоритостта, ентусиазма и проявеното старание в обучението. Вашите успехи са и ще бъдат нашата гордост!", допълни още кметът Николов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил