Вторник, 11 Авг 2020
    
Спорт

Променят датата и мястото за рекорда на Цанко Цанков

  03.07.2020 12:32  
Променят датата и мястото за рекорда на Цанко Цанков

Михаил КОЛЕВ

 

Датата и мястото, на които плувецът Цанко Цанков ще се опита да постави рекорд бяха променени. Първоначално това трябваше да се случи на 1 август на басейна в Парк „Арена ОЗК“. Сега обаче 32-годишният бургазлия ще плува в продължение на 12 часа на 50-метровия басейн край „Флората“ на 22 август. Промяната се дължи на факта, че при старото място трябва да се спазват противоепидимиологичните мерки. Съоръжението Парк „Арена ОЗК“ е закрито и там всички присъстващи трябва да бъдат с маски, докато при басейн „Флората“, който е открит, това няма да бъде необходимо, поясни Цанков пред вестник „Черноморски фар“.

„По този начин ще могат да се съберат и повече зрители, каквато е и основната цел“, каза още плувецът и допълни, че промените по никакъв начин няма да повлияят на подготовката му.

Неговата амбиция е да плува в продължение на 12 часа в 50-метров басейн. Ако успее да стори това, Цанко ще стане първият българин, постигнал подобно нещо.

Входът за всички посетители ще бъде безплатен, а на събитието се очаква да присъства и легендата и голям приятел на бургазлията – Петър Стойчев.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к