Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

С над 300 деца повече, тази година е випуска на седмокласниците

  15.06.2020 11:56  
С над 300 деца повече, тази година е випуска на седмокласниците

Дона МИТЕВА

От заявените 3905 деца в изпитните зали днес има 3812. 93 седмокласника от областта по една или друга причина не полагат изпита за национално външно оценяване по български език и литература днес. Това сочи справката, дадена от инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на просветата в Бургас.

Изпита се провежда в 103 училища, в 435 зали, като броят на децата във всяка зала е между 8 и 9. „За отбелязване е, че у всички деца има  изградена култура за спазване на наложените мерки за сигурност. Също така и у родителите ги има“, коментира инж. Илиева.

По данни на РЗИ няма нито едно дете в карантина, нито такова, което да е с висока температура.

18 деца със специални образователни потребности също полагат днес изпит. Всяко от тях е само в зала и се придружава от консултат спрямо профила на заболяване на детето.

1 510 квестора се грижат изпита да протече спокойно. Всички, по думите на инж. Илиева, са проявили висока отговорност. Дори не се стигна сутринта до използването и на резервните.На всякъде в класните стаи има по двама учители, а в коридорите са по трима. „Тридесетте резервни квестори, които бяха в сградата на инспектората не се наложи да бъдат използвани. Това също говори за изключителна отговорност“, категорична е инж. Илиева.

Випускът тази година е много голям, радват се от образователната сфера. Над 300 деца, което ще  рече още 12 -13 паралелки, ще търсят своето училище, а това е добре и за ученици и учители.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил