Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Училищата отварят врати през лятото

  12.06.2020 11:46  
Училищата отварят врати през лятото

Дона МИТЕВА

До броени дни училищата отварят врати за физическо присъствие през ваканцията. Ще бъдат организирани групи от деца за занимания. При спазване на всички противоепидемични мерки. Основно ще се работи по проекта „Подкрепа за успех“ и допълнителна работа за личностно развитие. По-голямата част от заниманията ще се организират на открито, под специални шатри, които ръководствата трябва да си набавят.

Децата ще посещават занятията след подписана декларация за съгласие от страна на родителите. По този начин училището прави крачка към освобождаване на родителите, които да  могат да работят. Детето може да бъде заето минимум 2 астрономически часа.

„Учителите, които са на работа – така наречените летни дежурства ще водят заниманията на групите. Сформират се различни групи. Един учител ще работи примерно с  тези деца, които по време на карантината са извършвали дистанционното си обучение на хартия, други ще работят за попълване на други дефицити по останали предмети, трети  - по интереси, таланти, творчески възможности или с напреднали деца. Обхващат се всички ученици от 1 до 12 клас“, обясни инж. Виолета Илиева.

Едно дете може да бъде записано в няколко групи, стига да не се дублират във времето, до 6 астрономически часа.

Ако родителите не желаят децата им да посещават подобни групи през ваканцията – не е задължително.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил