Понеделник, 01 Фев 2021
    
Спорт

Черноморец още чака поканата за Втора лига

  01.06.2020 12:07  
Черноморец още чака поканата за Втора лига

Михаил КОЛЕВ

 

Футболният „Черноморец“ (Бургас) все още не е получил покана за участие във Втора лига. Това обявиха от ръководството на клуба пред вестник „Черноморски фар“. Бургазлии имат пълната готовност – чисто финансово и спортно-технически, за да се присъединят при професионалистите. Според шефовете в тима нивото на Втора лига не е по-високо от това в югоизточната Трета лига и при евентуално присъединяване в по-горното ниво клубът би се позиционирал съвсем спокойно в средата на класирането.

Дали „акулите“ ще бъдат поканени ще стане ясно най-вероятно на следващото заседание на Изпълкома на БФС, чиято дата все още не е уточнена. Всичко зависи от това колко клуба от Втора лига ще обявят фалит и затова на тяхно място трябва бъдат привлечени такива от първенствата на Трета лига. Причината за подобна ситуация е кризата с коронавируса и фактът, че футболът в България бе спрян за няколко месеца. Това от своя страна доведе до финансови сътресения в немалко родни отбори, чиято съдба все още не е ясна.

Преди прекратяването на футбола в страната „Черноморец“ заемаше четвърта позиция в класирането на Трета югоизточна лига, но от клуба демонстрираха сериозни амбиции за промоция в по-горния футболен ешелон. По време на зимната пауза бе направена сериозна селекция и „акулите“ успяха да изградят солиден тим за своята цел.

Към момента няма играчи, които да са напуснали отбора, като всички очакват решението на БФС, за да се знае какво ще е бъдещето на клуба. Уверенията на хора от родната футболна централа са, че при открила се възможност, „Черноморец“ може да бъде поканен във Втора лига.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте