Сряда, 27 Яну 2021
    
Несебър

Нова акция на БЧК в Несебър

  28.05.2020 13:06  
Нова акция на БЧК в Несебър

Местните червенокръстци  бяха призована да помогнат на Дома за психично болни мъже в  Русокастро. Това е пореден път, в който БЧК- Несебър се отзовава на помощ на тази институция.

Доброволците откликнаха на нуждата на дома в Русокастро от спално бельо, като включиха в благотворителната акция и местния хотелиерски бизнес. Освен възглавници, чаршафи, калъфки и завивки,  за нуждаещите се бяха събрани  и 6 телевизора, и голямо количество мъжки дрехи.

Събраните вещи бяха предадени на директора на Дома за психично болни мъже - г-н Марков, които изказа своята благодарност и признателност към дарителите и доброволците на БЧК- Несебър за бързата реакция, щедростта и човещината. С топли думи той сподели, че местната организация на Червения кръст от години помага и е винаги готова да окаже подкрепа на Дома за психично болни мъже.

Доброволците на местната на БЧК са едни от най-дейно включващите се в благотворителни акции на територията на община Несебър. Обхватът на тяхната човеколюбива дейност излиза извън рамките на общината и те с готовност се включват акции в помощ на институции и организации от цялата страна.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил