Четвъртък, 09 Юли 2020
    
Созопол

Промени по сметопочистването в Созопол за повече чистота

  27.05.2020 16:46  
Промени по сметопочистването в Созопол за повече чистота

Община Созопол стартира кампания за подобряване ефективността на сметопочистването в града.

След проведен разговор с представители на сметопочистващата фирма и по изискване на Тихомир Янакиев, на жителите в стария град, които не разполагат с индивидуални кофи за смет пред домовете си, ще бъдат предоставени пластмасови 250-литрови съдове.

За удобството на жителите, с локация на имот, непозволяваща поставяне на индивидуални кофи, в близост ще бъдат позиционирани 1100 – литрови контейнери тип бобър. Апелираме те да бъдат използвани само от тези граждани и туристите в града, за да бъде избегнато препълването им.

Уведомяваме собствениците на заведения за хранене, че за всеки обект ще бъде предоставена индивидуална кафява кофа за хранителни отпадъци, която да се използва задължително и само по предназначение. Собствениците ще имат ангажимента да изнасят кофите пред обектите си, по предварително обявен график, за да бъдат изхвърляни от сметопочистващата фирма.
При изхвърляне на хранителни отпадъци от заведенията в общите съдове за смет, ще бъдат налагани глоби, а при повторно констатиране на нарушения - и други административни мерки.

Община Созопол апелира всички жители и гости на града да изхвърлят своите отпадъци само на предназначените за целта места – вътре в контейнерите, а не около тях. До тях да бъдат оставяни само едрогабаритните боклуци, които ще бъдат извозвани с камион.


Анкета

Харесва ли ви новото лого на Бургас?


Резултати

Мнения

Мнения
Корнелия Нинова пред Президентството: Тук сме, за да подкрепим президента, Конституцията и върховенството на закона
  09.07.2020 19:56      

Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президент