Четвъртък, 09 Юли 2020
    
Култура

Годишно ревю на млади дизайнери се проведе при закрити врата

  27.05.2020 12:56  
Годишно ревю на млади дизайнери се проведе при закрити врата

Участниците в проекта по моден дизайн „Дебют“ към Център за млади таланти приключиха учебната година със свое годишно ревю при закрити врата.

Младите таланти на възраст от 4-ти до 12-ти клас, с ръководител - дизайнерката Мария Танева, представиха авторските си модели на тема „ЧовЕКОлогия“. Талантливите момичета бяха подготвили скиците си и въпреки здравната обстановка в страната, успяха с много труд, постоянство и ентусиазъм да осъществят колекцията си. Като превенция и моден аксесоар, момичетата представиха и оригинални защитни маски, създадени от тях.

Тазгодишните модели от ревюто са свързани с красотата на природата и спасяването на планетата ни, една част представляват супер герои, които помагат за запазването на природата и са пазители на планетата ни. Друга част от своя страна са рокли, в които са използвани цветове и форми от природата - листа, цветя, дървета и т.н. Използваните цветове са – синьо, жълто, розово, лилаво, зелено, корал, а цялостната визия е ярка и запомняща си.

Вдъхновени от планетата Земя и представени по най-атрактивния начин, дизайнерските дрехи се превърнаха в своеобразен посланик към младите за значимостта на природата и нейното опазване.


Анкета

Харесва ли ви новото лого на Бургас?


Резултати

Мнения

Мнения
Ивелина Василева: Предлагаме пълна забрана на строителството в Зона А на крайбрежието
  09.07.2020 15:46      

Започваме незабавни консултации с Европейската комисия по законопроекта за биологичното разнообразие