Събота, 31 Oct 2020
    
Малко Търново

18-годишен блудства с 92 годишна баба в странджанско село

  20.04.2020 13:45  
18-годишен блудства с 92 годишна баба в странджанско село

Бил син на гледачката й

 

Административните ръководители на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров посетиха възрастна жена, станала жертва на грабеж в село Звездец. Престъплението е извършено на 16.04.2020 г. в къщата на пострадалата. Жената е станала обект и на блудствени действия, осъществени от нападателя.  В резултат на незабавните действия на разследващите органи е установен извършителят. Става въпрос за 18-годишен мъж от същото село. Той вече е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета спрямо него от Районния съд в Малко Търново.

По време на срещата с пострадалата, прокурорите Любомир Петров и Георги Чинев, както и старши комисар  Радослав Сотиров увериха възрастната жена, че досъдебното производство ще приключи в максимално  кратък срок и обвиняемият ще бъде предаден на съд.

Прокурор Любомир Петров подчерта, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на прокуратурата и това не се е променило въпреки въведеното в страната извънредно положение. Той припомни, че още преди в България да започне  пандемията от COVID -19, по разпореждане на Главния прокурор Иван Гешев, е създадена организация по отношение дейността на прокуратурата относно борбата с битовата престъпност.

В тази връзка старши комисар Радослав Сотиров уточни, че в малките населени места е организирано активно полицейско присъствие, осъществявано чрез мобилни екипи, съставени от служители от отделите „Криминална“ „Икономическа“ и „Охранителна полиция” към ОДМВР - Бургас и Районните управления. Регулярно към екипите се включват и служители на жандармерията. С актуални проблеми и сигнали за престъпления или различни нарушения могат да се ангажират и районните инспектори, посещаващи по график малките населени места.

По време на срещата стана ясно, че 18 годишния извършител на деянието не е осъждан, но е криминално проявен за кражба и наркотици. Той е син на жена, грижила се за потърпевшата. Грози го наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода за извършения грабеж и от 2 до 8 години затвор за осъществените блудствени действия, разясни прокурор Георги Чинев. По думите му : „решителността на прокуратурата и полицията в борбата с битовата престъпност е повече от категорична. Целта е осезаемо снижаване на посегателства, произтичащи или свързани с битовата престъпност. Връзката с местната власт в тази посока също е от съществено значение“, допълни прокурор Чинев.

При посещението си в с. Звездец двамата прокурорите и старши комисар Радослав Сотиров бяха придружени от кмета на община Малко Търново - Илиян Янчев. Обсъдена бе криминогенната обстановка в региона, като след разговора прокурор Георги Чинев обяви, че съвсем скоро започва съвместна специализирана операция на полиция и прокуратура, насочена срещу незаконния дърводобив, който е и основният проблем за жителите в общината.    

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова
  30.07.2020 15:10      

И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас, гневно отбелязва Христина Христова.