Магдалена Динева
При сватбите в тесен семеен кръг често се избира по-малка, едноетажна торта, която обаче да изглежда добре. В тези случаи младоженците залагат на изчистен, но ефектен дизайн.
При по-големите тържества остават популярни тортите с три или повече етажа, най-често украсени с цветя – живи или от захар.
- Сватбеният сезон: Между минимализма, традицията и екстравагантността
- Волгата на Боян – ретро класика, превърнала се в мечта за младоженци
- Младоженци заменят цветята с книги
- Плажове, подводни ритуали и дневни зари – какво търсят младоженците днес
Тенденцията през последните години са и т.нар. рустик торти, при които блатовете остават частично видими, без пълно покритие от крем. Те се предпочитат заради по-естествения си вид и се съчетават добре с бохо или натурална сватбена тематика.
Една от тортите на сватбата на Антоанет Пепе изненада с екстравагантността си. Тя беше с изцяло бяла, като на този фон се открояваха червени люти чушки – вероятно обаче са били сладки. До тази торта на снимките се забелязва и още една, която пък е изцяло червена.