Сряда, 17 Юли 2024
    
Бургас

Учениците от Немската направиха дарение на Приюта за безстопанствени кучета

  17.06.2024 16:19  
Учениците от Немската направиха дарение на Приюта за безстопанствени кучета

Ученици от НЕГ „Гьоте“ в Бургас показаха съпричастност и грижа към изоставени животни. Те организираха благотворителен футболен мач и със събраните средства направиха дарение на Приюта за безстопанствени кучета в морския град. То включва храна, лекарства и пособия за отглеждане на четириногите. Учениците са поръчали и няколко къщички за отглеждане на кучета, които в момента се изработват и скоро също ще бъдат доставени.

Целта, която учениците са си поставили при осъществяването на инициативата, е не просто да осигурят необходимите за отглеждането на изоставените животни консумативи, а с личния си пример да покажат своята социална отговорност. Децата от НЕГ „Гьоте“ се надяват инициативата им да накара повече хора да проявяват милосърдие и да не изоставят домашните си любимци на улицата.  

От Приюта за безстопанствени кучета изказаха своята благодарност към учениците за направеното дарение и заявиха, че такива постъпки не само помагат на животните, но също така насърчават доброволчеството и подкрепата на добри каузи.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,