Сряда, 17 Юли 2024
    
Бургас

Графити културата набира темпо в Бургас

  14.06.2024 16:23  
Графити културата набира темпо в Бургас

  Във връзка с инициативата по преобразяването на части от фасадата на блок 16 в ж.к. „Възраждане“ и завършването на графити рисунките от твореца Иван Янков - Esteo, авторите на идеята организират импровизиран празник, с музикално оформление на открито за неговото откриване. Събитието ще се проведе в събота - 15 юни, от 19:00 ч.

Всеки желаещ да се присъедини ще има възможност да се срещне с авторите  на инициативата от Сдружение “Посока Бургас”, както и с художника на великолепните рисунки Esteo, да послуша приятна музика и да се зареди с хубаво настроение. „Цел на съвместната среща е да се разкаже повече за инициативата, дали ще има продължение, кои ще са следващите проекти и теми“, коментира председателят на Сдружението, арх. Емил Бурулянов.

         Инициативата за рисуване на стени и градски пространства „Изкуство за изкуството“ е естествено продължение на благотворителната изложба „Еклектика“, проведена през август 2023 г. Тя обедини над 20 артиста, които дариха картините си, за да се съберат средства за облагородяване на градската среда на Бургас. Събраните от продажбата на творбите средства се използват за изрисуване на фасади и обществени пространства от професионални графити артисти.

         Инициативата е дело на Сдружение в обществена полза „Посока Бургас“ и се осъществи по идея на главен юрист на сдружението Ивайло Найденов. „Посока Бургас“ е гражданска платформа за общественозначими каузи, идеи и важни проекти за Бургас.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,