Вторник, 18 Юни 2024
    
Бургас

Седем нови млади специалисти станаха част от УМБАЛ Бургас

  11.06.2024 10:52  
Седем  нови млади специалисти  станаха част от УМБАЛ Бургас

 

Седем млади лекари-специалисти вече са част от екипите на УМБАЛ Бургас. Те успешно защитиха специалностите, по които се обучаваха в отделенията на бургаската болница и ще продължат да работят в нея.

Един от лекарите защитава втора специалност - неонатология. Това е д-р Ирина Апостолова, която вече има специалност "детски болести". В Отделението по неонатология приключи своето обучение и д-р Таня Трифонова-Делчева, която вече е специалист-неонатолог. Така отделението, което се грижи за недоносените и рисковите новородени в УМБАЛ Бургас вече има петима специалисти-неонатолози и трима специалисти по педиатрия - най-много от всички болници в региона, които разполагат с родилни отделения. Тук продължават своята специализация по неонатология още трима лекари.

 Специалност "ортопедия и травматология" успешно защити и д-р Даниел Желев, лекар в Клиниката по ортопедия и травматология, с множество участия по научни форуми у нас и в чужбина. Другите нови специалисти са д-р Христина Борисова-Жечева - нефрология, д-р Иван Бошев - нервни болести, д-р Светлин Харалампиев - анестезиология и реанимация и д-р Анета Георгиева - акушер-гинеколог.

Всяка година в УМБАЛ Бургас успешно защитават специалност между 15 и 20 млади лекари. Повечето от тях остават да работят в отделенията на болницата, чийто лекарски състав е вече значително подмладен.

На снимката е екипът на Отделението по неонатология. Снимката е архивна, от посещението на президента Румен Радев в отделението.