Сряда, 17 Юли 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Костадинов: Шансовете на „Възраждане“ да стане втора политическа сила са много големи

  09.06.2024 20:53  
Костадинов: Шансовете на „Възраждане“ да стане втора политическа сила са много големи

 

Съставянето на правителство с три партии е под въпрос. Ние от „Възраждане“ няма да подкрепим друго правителство, освен това на „Възраждане“. Това каза лидерът на партията Костадин Костадинов малко след обявяването на данните от екзитпола.

Според него шансовете на „Възраждане“ да стане втора политическа сила са „много големи“.

 „Едно е сигурно – изборната активност беше ужасяващо ниска. Това създава огромен проблем, защото основно се притеснявахме да няма фалшификация на вота. Всичко може да се фалшифицира, но изборната активност няма как. Днес българският народ заби огромен и много звучен шамар на собствената си държава. Или с други думи той буквално каза, че тази държава не е негова и това е най-сериозното нещо, върху което ние трябва да се замислим“, допълни той.

„Всеки един местен олигарх може да вкара своя собствена партийка в парламента, с която да търгува във властта. Това, което ни спасява, е, че доста често минават изборите и се вижда кой какво представлява. Това ни позволява да изхвърлим бързо и ефикасно политическия боклук“, категоричен бе Костадинов.

На трето място се нарежда ДПС с 14,7 на сто. Следват Възраждане - 14,2%, „БСП за България” – 8,9% и Има такъв народ – 6,5%.

Според резултатите от EXIT POLL на „Галъп“ първа политическа сила са ГЕРБ-СДС с 26,5%, следвани от ДПС с 15,3%. "Продължаваме промяната-ДБ" са трети с 15,1%, следвани от „Възраждане“ с 14,7%. „БСП за България“ са пети с 9,7% и шести отново са Има такъв народ с 6,4%.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,