Сряда, 17 Юли 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Заключителни срещи на кандидатите от БСП в Средец

  07.06.2024 20:19  
Заключителни срещи на кандидатите от БСП в Средец

Кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“, начело с водача на листата инж. Петър Кънев проведоха заключителни предизборни срещи днес. Те се срещнаха с жители на Средец и представиха акценти от националната предизборна платформа на социалистите. Те разговаряха с хората и дискутираха по теми, свързани с актуалната политическа обстановка в страната и засегнаха регионални проблеми. В срещите участваха Тодор Байчев, втори в листата на коалицията, областен председател на БСП в Бургас, инж. Паруш Парушев, общински лидер на социалистите в морския град, трети в листата, Йона Чобанова, на седмо място и инж. Живко Господинов, областен координатор на БСП, който заема двадесет и пето място.

Отново бе обсъдена социалната политика, която за БСП е приоритет. Народните представители говориха и по въпроси, които касаят здравеопазването, образованието и необходимостта от извършване на реформи в пенсионната система. Подчертано беше, че сред мерките, които БСП предлага да бъдат предприети веднага след изборите са тези, насочени към осигуряването на достъпни и качествени здравни грижи за всички граждани. Това по думите на представителите на БСП може да стане чрез прозрачност и контрол на финансирането в здравната сфера и гарантиране на равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения, независимо от собствеността им.
„Без развита икономика, социална дейност е невъзможна“, заяви инж. Петър Кънев. По думите му сред приоритетите за БСП е осигуряването на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии и законово уреждане на задължително изплащане на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, съобразени с размера на пенсията на всеки един човек. Той изброи и други важни стъпки, които според него е нужно да се направят в кратки срокове: увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд, осигуряване на безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст.

Инж. Кънев говори и за икономическата обстановка в България и в Европа. „Всяка втора стока в Европа е китайска. Много трудно можем да възстановим икономиката на Европа“, заяви той.

„Крайно време е болниците да престанат да бъдат търговски дружества“, беше категоричен в изказването си Тодор Байчев. Той напомни на присъстващите, че е добре да се доверят на опитни политици, на хора с богат житейски и професионален опит.

В клуба на Тракийско дружество „Лазо Лазов“ кандидатите за депутати разгледаха етнографския кът, устроен в една от залите и споделиха, че са впечатлени от богатата и добре уредена сбирка, представяща традиционните местни носии и предмети от бита.

В свободен разговор социалистите отговориха на много въпроси, благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги призоваха за активност в изборния ден, като напомниха, че разчитат на подкрепа с бюлетина номер 24 както за избор както на народни представители, така и за евровота.