Сряда, 17 Юли 2024
    
Бургас Култура

Вижте каква е темата на пясъчния фестивал това лято

  07.06.2024 13:45  
Вижте каква е темата на пясъчния фестивал това лято

 

И това лято на територията на Морската градина в Бургас ще оживее един пясъчен град. Подготовката трескаво тече от края на април. Теренът е заравнен, пясъкът пресят, а творците са готови със своите проекти.

Участниците този път са общо 14 на брой – 13 българи /с бургаско присъствие/ и един чужденец – испанец. Тази година за първи път наред с четиримата утвърдени автори щафетата поемат и 10 млади момичета и момчета, завършили и завършващи Националната Художествена Академия.

Фестивалът на пясъчните фигури всяка година представя на своите посетители майсторски изработени скулптури на различа тема. Темата тази година е "В света на цирка". Със скулптурите си – на въздушни и наземни акробати, клоуни и смешници, фокусници, въжеиграчи, жонгльори, любими животни и животни-акробати, авторите ще доставят забавление, позитивни емоции и незабравими спомени.

Фестивалът ще отвори врати в началото на юли и ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – „Парк Езеро“, до конната база.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,