Вторник, 23 Юли 2024
    
Бургас Култура

За 9 път ще се извие „Хоро край лазурния бряг“

  04.06.2024 13:46  
За 9 път ще се извие „Хоро край лазурния бряг“

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в Бургас. На 7 юни от 20.00 часа, на сцената на Летен театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. Национален фолклорен ансамбъл „ФИЛИП КУТЕВ“ ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанска филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип! Зрителите ще се насладят на премиерни за Бургас, музикални и танцови изпълнения под постоянния съпровод на фолклорния и симфоничен оркестър. Билети онлайн в мрежата на Ивентим, партньорски каси на ОМВ, ОРИНДЖ, БГ ПОЩИ, ТЕХНОПОЛИС и каса НХК.

На 7 и 8 юни на открита сцена "Охлюва" от 18:00 ч. ще се проведе и V Международен детски музикално танцово фестивал "Велека фест". В него ще участват деца от 4 до 15 години.
За всички приятели и любители на българския фолклор в морския бряг се завръща деветото национално издание "Хоро край лазурния бряг" Бургас – 2024. Тази година фестивалът ще се проведе на 8 юни (събота) на  площад "Тройката". В 16:00 ч. ще се проведе дефиле на 22 фолклорни състава от пл. „Атанас Сиреков“ по ул. „Александровска“ до пл. „Тройката“. В 16:30 ч. ще се състои официалното откриване и концертна част на пл. „Тройката“. Над 550 участници от двадесет и един фолклорни клуба от страната - Пловдив, Чирпан, Поморие, Айтос, Българово, с. Равнец и  градът - домакин  ще покажат своя талант и темперамент пред Бургаската публика. Фестивалът няма конкурсен характер и е без такса участие. В него могат да се включат любителски школи и клубове по интереси, занимаващи се с български фолклор.  Събитието е особено атрактивно за всички чуждестранни туристи в града, които имат възможност да се докоснат и да наблюдават на живо майсторските изпълнения на клубове от цялата страна. 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Теодора Велева – TEDDY VL: Сцената на „Бургас и морето“ ще ми даде възможността да покажа това, което мога
  21.07.2024 16:39      

Теодора Велева, известна с артистичния си псевдоним TEDDY VL, е талантливо шестн