Сряда, 17 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

„Изживей България“ показва страната ни на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария

  04.06.2024 10:00  
„Изживей България“  показва страната ни на  туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария

 

Министерството на туризма, в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA), планират мащабно събитие по Българското Черноморие – „Изживей България“ / “Erlebe Bulgarien”. Събитието ще се проведе между 5 и 7 юни в к.к. Слънчев бряг, в него ще се включат над 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария. Целта на организаторите е да се популяризира българският туристически продукт сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната.

В организацията на форума „Erlebe Bulgarien“/„Изживей България“ участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw | TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия. С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които Българското Черноморие предлага на своите гости: условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

В рамките на форума ще се проведат множество срещи, както и специализирана конференция, модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства министърът на туризма – г-н Евтим Милошев. Ще има уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, както и посещения и събития в някои от най-добрите хотели в региона.

Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм. Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към Българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,