Вторник, 18 Юни 2024
    
Малко Търново

Има изготвен проект за разширение на граничния пункт в Малко Търново

  03.06.2024 17:08  
Има изготвен проект за разширение на граничния пункт в Малко Търново

Има изготвен проект за разширение на гранично-контролно пропускателния пункт (ГКПП) "Малко Търново". Това каза пред журналисти на граничния пункт служебният премиер Димитър Главчев. Той уточни, че експерти от двете контактни групи - България и Турция ще уточняват и други детайли и подробности по проекта, предаде БТА.

Основното е, че имаме вече съгласие от турска страна да бъде разширен пътят Малко Търново - Дерекьой. Това се отнася и за останалите два пункта между България и Турция. В сряда отиваме на ГКПП "Капитан Андреево" - Капъкуле, посочи премиерът.

Днес на граничния пункт беше и посланикът на Турция Мехмет Саит Уянък. Визитата беше в продължение на работната среща между двамата от началото на седмицата, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на пункта.

С посланика на Турция още миналата седмица заявихме желание да разширим гранично-контролно пропускателните пунктове и се съгласихме това да стане симетрично от двете страни, в синхрон, заяви Главчев. Той посочи, че единственото, което може да бъде направено, е да се представи конкретно проектът за разширение, без ангажимент към момента със срокове. Той ще бъде посочен по-късно от редовното правителство.

"Т.е. няма да бъде готов пункта в рамките на служебното правителство. То има основна задача за провеждане на честни и прозрачни избори, полагаме усилия за това", заяви Главчев.

В огледа се включиха също служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, на туризма Евтим Милошев и на околната среда и водите Петър Димитров.